Φιλία

Φιλία ονομάζεται η σχέση μεταξύ δύο ή περισσότερων ατόμων του ίδιου ή και διαφορετικού φύλου, με κύριο χαρακτηριστικό την αμοιβαία πλατωνική αγάπη, αφοσίωση και κατανόηση, χωρίς κατ’ ανάγκη να υπάρχει συμφέρον, κίνητρο ή ανώτερος στόχος. Είναι να εμπιστεύεται ο ένας τον άλλον, και να είναι ειλικρινείς μεταξύ τους. Η φιλία δεν καθορίζεται από την φυλή, το χρώμα και την εθνικότητα.

Η φιλία βοηθάει σημαντικά στην κοινωνικοποίηση των παιδιών και στην ανάπτυξη υγειών σχέσεων στους ενήλικες. Οι φιλίες αρχίζουν να χτίζονται την περίοδο της ενηλικίωσης, συνήθως στην εφηβεία. Παίζει ρόλο στην ανάπτυξη του ατόμου, της προσωπικότητας, της σωματικής και ψυχικής υγείας. Οι φιλίες είναι γεγονός ότι αποτελούν ένα σημαντικό και αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας. Είναι γνωστό ακόμα ότι η φιλία δεν είναι μια εύκολη ή απλή υπόθεση.

Η φιλία για τον άνθρωπο είναι πολύ σημαντική διότι έχει δίπλα του ανθρώπους που τον νοιάζονται και τον αγαπάνε και θέλουν το καλό του. Είναι εύκολο να βρεις φίλους όμως το δύσκολο κομμάτι είναι να τους κρατήσεις και να δεις ποιος είναι ο πραγματικός φίλος. Η φιλία είναι από την φύση είναι ανιδιοτελής, όμως δύσκολο πράγμα να την βρεις στην μορφή της χωρίς φθόνο, ζήλεια και συμφέρον. Η φιλία είναι το δεύτερό μας σπίτι και οι φίλοι η δεύτερη οικογένειά μας. Οι φίλοι είναι τα αδέλφια που επιλέγουμε να έχουμε συνοδοιπόρους στην ζωή μας. Να μας συντροφεύουν στο ταξίδι που λέγεται ζωή που προορισμός είναι το άγνωστο.

Η φιλία είναι το φάρμακο της ψυχής μας, γιατί γνωρίζουμε πως έχουμε κάποιον να μας στηρίζει στα εύκολα και στα δύσκολα. Να είναι δίπλα μας για να αντιμετωπίσουμε μαζί. Ξέρουν πως νιώθεις χωρίς να του μιλήσεις. Όσο μακριά και αν βρισκόμαστε οι ψυχές μας ποτέ δεν χωρίζονται. Στο μυαλό και στην καρδιά. ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ !

 

 

Η φιλία είναι μια ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα.

Αριστοτέλης

Αφήστε μια απάντηση