Ενημέρωση για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση του 10ου ΓΕΛ

Μιλώντας με μαθητές, γονείς και φίλους, νιώθουμε την υποχρέωση να σας ενημερώσουμε για το πώς θα συνεχίσουμε την διαδικασία της μάθησης.

Γίνεται μια προσπάθεια με υπεύθυνο το Υπουργείο Παιδείας, να υπάρχει μια αδιάλειπτη επαφή μεταξύ των μαθητών και της διαδικασίας της μάθησης αν και οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί δεν έχουμε προετοιμαστεί ποτέ γι αυτό το ενδεχόμενο. Αυτό σημαίνει ότι ο κάθε εκπαιδευτικός πρέπει να προετοιμάσει μια διδασκαλία με εντελώς καινοτόμες μεθόδους.

Σε πρώτη φάση, δημιουργήσατε κωδικούς στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) έτσι ώστε οι μαθητές:

  • να χρησιμοποιούν, ως πιστοποιημένοι χρήστες, email και υπηρεσίες μέσα από το sch.gr. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ
  • να έχουν άμεση πρόσβαση σε ότι περιεχόμενο έχει δημιουργήσει ένας καθηγητής στο ΠΣΔ

Ο κάθε εκπαιδευτικός όμως χρησιμοποιεί και τα δικά του εργαλεία, συνεπώς μπορεί να κάνει χρήση μιας δικιάς του πλατφόρμας, όπως Moodle, Schoology, Edmodo, Zoom…

Μέχρι λοιπόν να είναι έτοιμος ένας εκπαιδευτικός εσείς περιμένετε ενημέρωση (από τον ίδιο ή από το σχολείο) για κάθε τι αφορά το μάθημά του. Έπειτα, σε συνδυασμό με τους μαθητές και τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς διαμορφώνεται το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του σχολείου μας, το οποίο ενημερώνεται συνεχώς και μπορείτε να το βλέπετε στο πάνω μέρος της αρχικής σελίδας του site του σχολείου (μπλε ταινία με τίτλο: Πρόγραμμα και Πληροφορίες για εξ αποστάσεως εκπαίδευση) ή πατώντας εδώ.

Να είστε όλοι καλά.