2η Γιορτή Ζωής

Το σχολείο μας, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, συμμετέχει στον πυρήνα των σχολείων που ενθαρρύνουν την ταυτότητα του εθελοντή αιμοδότη. Σε μια χώρα  που «εισάγει» αίμα, για να καλύψει τις ανάγκες της, αφού λιγότερο από το 50% των αναγκών μας καταφέρνει να καλυφθεί από την εθελοντική αιμοδοσία, είναι υψηλής προτεραιότητας το όραμα της έμπρακτης συμμετοχής στην πρακτική της αιμοδοσίας, από την εφηβική ακόμη ηλικία.

Στο ίδιο πλαίσιο, κατόπιν και ενημερωτικής παρέμβασης εξουσιοδοτημένης νοσηλεύτριας του ΑΧΕΠΑ, με το σύνθημα “κάθε Λύκειο και σύλλογος  αιμοδοτών”, δημιουργήσαμε έναν αιμοδοτικό σύλλογο, με την επωνυμία του σχολείου μας.

Συγχαίρουμε τους εμπνευστές της πρωτοβουλίας, τον κ. Σπανό Ζαχαρία, εκπαιδευτικό του 28ου ΓΕ.Λ. Θεσσαλονίκης, ως γενικό συντονιστή της προσπάθειας, αλλά και τους/τις μαθητές/τριες του σχολείου μας και τους γονείς τους, που στήριξαν ένα βήμα ζωής, που αξίζει να παραδειγματίσει όλους και όλες μας!

Ευχαριστούμε, επίσης, την κ. Ταμβακά Μαίρη, Υποδιευθύντρια, για την υποστήριξή της στη δημιουργία του αιμοδοτικού συλλόγου του σχολείου μας, όπου και θα δεχθούμε, με μεγάλη χαρά, την εθελονική συμμετοχή κάθε ενδιαφερόμενου/ης.