Η Κοινωνία του 21ου Αιώνα

Η κοινωνία στην οποία ζούμε, αποτελείται από την γρήγορη εξέλιξη και ανάπτυξη της τεχνολογίας. Μας βοηθάει στην επικοινωνία παγκοσμίως και κάνει την καθημερινότητα μας πιο εύκολη. Όμως δυστυχώς επηρεάζει την ζωή μας και τις ανθρώπινες σχέσεις σε μεγάλο βαθμό.

Σήμερα, οι έφηβοι από πολύ μικρή ηλικία αποκτούν <<έξυπνες συσκευές>> , δημιουργούν λογαριασμούς στα μέσα δικτύωσης. Για την ακρίβεια δεν έχουν ουσιώδη παιδική ζωή. Να βγουν έξω για μια βόλτα με τους φίλους του, να περάσουν όμορφα. Να μιλήσουν. Είναι κολλημένοι πάνω από μια οθόνη, προσπαθώντας να αναδεικνύσουν την προσωπική τους ζωή. Η ζωή τους πλέον είναι μια οθόνη. Αυτό έχει ως συνέπεια να χάνεται η επαφή και με το οικογενειακό περιβάλλον και να μην είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, π.χ να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις σχολικές τους υποχρεώσεις. Επίσης, δημιουργούνται προβλήματα στην υγεία, όπως στην όραση, στο μυαλό με πονοκεφάλους και ακόμη και μυοσκελετικά προβλήματα. Με λίγα λόγια γινόμαστε φερέφωνα της τεχνολογίας.

Συμπερασματικά, καταλαβαίνουμε ότι η τεχνολογία αν και βοηθάει την ζωη μας ως προς την βελτίωσή της μας δημιουργεί κοινωνικά, σωματικά και προσωπικά προβλήματα. Στο δικό μας χέρι είναι για το πως θα το χειριστούμε και για το πόσο θα αφήσουμε την τεχνολογία να εισχωρήσει στην ζωή μας.

Αφήστε μια απάντηση